Aktiviteter kommende år

Fotoforedrag med Nicolaas Kuipers

Mandag 04.03 får vi besøk av fotografen Nicolaas Kuipers som vil vise bilder fra sine mange reiser i inn og utland. Nicolaas er en spennende fotograf med fargesterke bilder ofte tatt i en uvant og utfordrende vinkel. 
I  konkurransen Månedens bilde er det tema » Fritt Motiv»

Kurs Lightroom

25. og 26 mars er det grunnkurs i LIGHTROOM. Kurset går over to kvelder ( mandag og tirsdag) og gir en grunnleggende innføring i bruk av Adobe Lightroom ti arkivering og redigering. Kursleder er Svein Sjølli. Kurset er åpent for alle interreserte  og det er kursavgift kr 300.- for klubbens medlemmer.  Max 8 deltagere. Ikke medlemmer etter avtale. 

Fotoforedrag med Bjørg Lund Vang

Bjørg ble Årets Fotograf 2018 /19. Bjørg er en allsidig naturfotograf og vil vise oss et utvalg av sine bilder. Vi gleder oss!
Samme kveld  vil vår egen Øyvind Antonsen ha et kort foredrag om billedstørrelse, format, lagring etc.  

Kurs mobilfoto

Med moderne mobiltelefoner er det mulig å lage teknisk sett gode foto og å redigere dem slik at de blir utmerkede bilder.  For å få et godt bilde kreves det imidlertid at du forholder deg til de samme «regler» ( komposisjon, lyssetting, linjer osv) som ved tradisjonell fotografering. I kurset vil vi gjennomgå disse samt hvordan du ved hjelp av mobilens redigeringsfunksjoner lager gode foto som kan formidle budskapet ditt.  Kurset er åpent for alle og kursavgift er kr 300.- for klubbens medlemmer. Ikke medlemmer etter avtale.  Kurset vil være i nærheten av Flisa 25.05.  og går over en lørdag ( 7 timer) og en kveldsøkt mandag 27.5 hvor vi ser på bilder fra kurset 0g gir konstruktiv billedkritikk. 

Stockholmstur

Årets sommerutflukt er planlagt til et besøk på Fotografiska i Stockholm. Vi reiser med tog fra Kongsvinger på fredag og returnerer med tog fra Stockholm på søndag formiddag. To overnattinger på vandrerhjem ( husbåt). Reise og overnatting vil koste ca kr 1 500.- Turen er til selvkost og endelig pris kan ikke fastsettes før billettbestilling og booking av overnatting er gjennomført.

Fredag ettermiddag får vi guider omvisning på Fotografiska med vår nye fotovenn Juliana Wiklund. Lørdag er til fri disposisjon i Stockholm hvor det vrimler av gode fotomotiv. Dersom det er ønskelig kan vi lage et felles opplegg for lørdagen også. 

To alternative reisedatoer:
Fredag 31.5 kl 07.00 fra Kongsvinger med hjemreise fra Stockholm søndag 02.06 kl 11.41
Fredag 14.6 kl 07.00 fra Kongsvinger med hjemreise fra Stockholm søndag 16.06 kl 11.41

Jeg ønsker tilbakemelding på om du vil være med og hvilke dager som passer deg best innen 24.02. Endelig dato vil bli bestemt på grunnlag av tilbakemeldinger og vi kommer tilbake med bindende påmelding da.

Resten av året

Møtedatoer og tema for konkurransen Månedens bilde er fastsatt.  Temaene er «Solør gjennom året», «Kommunikasjon»,»Gatelangs»», Et musikkstykke», «Kjørester» og serie med Fritt Motiv. Se Aktivitetsoversikt

Vi har foreløpig ikke booket foredragsholdere for høsten og vinteren men vi har mange spennende navn på blokka så følg med!