Blog

Medlemsmøte oktober 2020

Vårt oktobermøte ble arrangert i Aticos møtelokaler på Flisa og kvelden var viet bokprosjektet vårt; «Solør i ord og bilder». Billedkunstneren Vanja Madsen holdt et gnistrende godt og inspirerende foredrag om  hvordan transformere en tekst til et bilde. Bokprosjektet er nå godt i gang og de første bildene har kommet inn. Dette blir spennende!

I tillegg var det som vanlig kåring av Månedens bilde. Tema var Fart og Anne Marit Sæta tok førsteplassen med dette fartsfylte bilde fra crossbanen på Starmoen.

Månedens bilde april 2020

Vi har nå gjennomført vår første nettbaserte konkurranse. Tema var «Selfie uten ansikt» og det var innlevert 16 bilder. Vinnere ble 

2020-04-27_07 Anne Marit Sæta  
2020-04-27_11 Svein Sjølli  
2020-04-27_05 Laila Haugen Trøen  
2020-04-27_06 Bjørg Lund-Vang 
2020-04-27_09 Laila Haugen Trøen  

alle med tre stemmer.

April og Corona

Hei alle fotovenner!
Slik situasjonen er så velger vi å avlyse vårt møte 27. 4. Siden Spaniaturen også er avlyst betyr det at vi ikke får klubbaktiviteter før til septembermøtet. Jeg har hatt en uformell sjekk med styremedlemmer inkludert vararepresentanter om hva vi gjør nå og det er flertall for å kjøre konkurransen Månedens bilde i april som en nettkonkurranse. Dette innebærer at bildene lastes opp til vår hjemmeside og det blir avstemning via sms. Bildene sendes til jostein.vien@gmail.com. Konkurransebildene må være Jostein i hende innen fredag 24.4 kl 18.00. Jostein legger de ut og gir videre beskrivelse på framgangsmåte.
Vi i styret synes det er viktig med litt «felles» fotoaktivitet i disse coronatider og oppfordrer medlemmene våre til å legge ut bilder på vår Facebookside. Skriv litt om bildet du legger ut og utfordre et annet medlem. Jeg legger ut et bilde i dag og utfordrer Laila og Laila utfordrer………
Med ønske om en riktig god fotopåske!

Medlemsmøte 02. mars 2020

Medlemsmøte ble som vanlig avholdt i Sparebankens lokaler på Flisa. 

Vi skulle gjerne hatt noen flere deltagere til planlagt fototur til Itrabo 23. mai til 28.mai. Se nedenfor og meld dere på!

Vi arrangerer kurs i Lightroom og billedbehandling 24. og 26.  mars kl 18.00 – 21.00 i Sparebankens lokaler på Flisa. Kurset omhandler grunnleggende bruk av Lightroom  ( Svein) og billedbehandling (Øyvind). Kursene kan tas uavhengig av hverandre. Kurset i Lightroom forutsetter at deltagerne har installert Lightroom på PC eller Mac mens kurset i billedbehandling ikke krever spesiell programvare.  Kurset  er  gratis for medlemmer og koster kr 400.- for ikke medlemmer.  Påmelding innen 15. mars til post@s-sjolli.no

Det ble orientert om eventuelt bokprosjekt; Solør i ord og bilder.  Styret arbeider videre med planer og i første omgang søkes tilskudd fra ulike instanser. Prosjektet skal være ferdig innen vår jubileumsfeiring ( 40 år) høsten 2022. Mer info kommer etter at finansiering er på plass.

På mars møtet har det blitt tradisjon at vinner av konkurransen Årets Fotograf har fotoforedrag. Vinner av konkurransen ble i år som i fjor Bjørg Lund-Vang og hun holdt et inspirerende foredrag med visning av sine bilder.

Tema for Månedens konkurranse var «Fritt motiv». Førsteplassen ble delt mellom Laila Trøen Haugen og Svein Sjølli.

   

Fototur til Itrabo, Andalucia

Solør Fotoklubb arrangerer Fototur til Itrabo i Andalucia med avreise tidlig morgen lørdag 23.mai og hjemreise ettermiddag torsdag 28. mai. Turen arrangeres til selvkost og vil koste ca kr 3000.- alt inklusive.
Vi har privat innkvartering, spleis på mat og leiebil.

Av hensyn til billettbestilling må vi ha bindene påmelding med innbetaling av forskudd kr 2 000.- innen 15.03.

Påmelding til post@s-sjolli.no

 

Vi flyr (ca 4 timers flytur) til Malaga, plukker opp leiebil og har en drøy times kjøring til Itrabo og regner med å være framme på tidlig ettermiddag.

Itrabo er en idyllisk liten fjellandsby med trange smug, gamle hus, mange bakker og trapper. Det er milevis med turstier i nærområdet rundt Itrabo.

Innbyggerne lever av frukt og grønnsaksdyrking.  Byen har cirka tusen innbyggere og vi skal bo midt i landsbyen med de fastboende som nærmeste naboer og kommer på den måten nær det spanske hverdagslivet. De fastboende er inkluderende og blide og setter pris på besøk og nye impulser. I byen finner du vannpost med rent vann fra fjellet, en butikk, to barer, apotek, minibank, post og legekontor.

 

Åse har gjennom snart to tiår nytt godt av gjestfriheten i Itrabo. Hun ser på sine arrangement som et lite bidrag til mer aktivitet og omsetning i lokalmiljøet. Slik vil deltagerne på disse turene skape nye bånd til gjensidig hygge og nytte. Vi benytter lokale tjenester og service så langt det er mulig.

Casa Calle Carmen har fem soverom ( to dobbeltrom, tre rom med to senger, totalt 10 sengeplasser), to bad, stue, kjøkken og en praktfull terrasse. Frokost spiser vi på terrassen og de dagene vi ikke velger å spise ute lager vi middag (dugnad) i steinovn på terrassen.

Det vrimler av spennende fotomotiver i Itrabo. I tillegg til å fotografere i Itrabo vil vi reise på dagsturer til andre spennende steder i nærområdet. Aktuelt er det med dagstur til Kitty Harris Skulpturpark, Almunecar ( spennende gammel by med festning og «milevis» med strender), Nerja ( dryppsteinsgrotter og gammel bydel), Granadas gammelby med katedral, eller vi tar rett og slett en rusletur i Itrabos omgivelser.

Det er ca 20 minutter med bil til de tre nærmeste kystbyene (Almunecar, Motrill og Salobrenna. Flotte strender og hyggelige shoppingmiljø er ikke vanskelig å finne. Deltagerne må regne med å gå en del så ta med gode sko og badetøy.

For mer info om Itrabo og stedets fasiliteter anbefales www.strandsjo.no .