Blog

Årsmøte 2020

Velkommen til årsmøte mandag 3. februar kl 18.30 i Sparebankens møtelokaler på Flisa. 

Sakliste:

1. Godkjenning av innkalling
2. Valg av møteleder
3. Valg av referent
4. Valg av underskrift til protokoll
5. Styrets årsberetning
6. Regnskap
7. Innkomne saker
8. Fastsettelse av kontingent
9. Valg
10. Kåring av årets fotograf
11. Påskjønnelser

Dersom du har saker du ønsker behandlet på Årsmøtet bes dette sendt Styret v/ Svein så snart som mulig.

I forkant av Årsmøte avholdes siste konkurranse i konkurransen Årets fotograf. Tema er Fritt motiv og det leveres en serie på inntil 5 bilder. Årets fotograf kåres på Årsmøtet.

Velkommen!

Årets bilde 2019

På vårt desembermøte ble som vanlig vinneren av Årets bilde presentert. Det ble innlevert 44 bilder til Årets konkurranse og den ble juryert av medlemmer i Rælingen Kunstforening, Fotogruppa. De 10 beste bildene med begrunnelse kan du se under fanen |Bildekritikk|. I år var Anne Marit Sæta som gikk til topps med dette herlige bildet av tre nissebarn som ikke ble enige om hvem som skal kjøre hjem!

Sølvplassen gikk til Svein Sjølli med dette landskapet fra Lofoten

Dan Hasle ble tredjemann på pallen med denne glade trekkspilleren

 

Jørn Areklett Omre til Flisa!

Jørn er en anerkjent naturfotograf med en lang rekke priser i både nasjonale og internasjonale konkurranser. Han har også vært bidragsyter i en rekke fotobøker.
Jørn er en stor beundrer av Hans Børli sine dikt og for få år siden ga han ut boka «Skogsus» hvor han illustrerer noen av Børli sine dikt. Og han skriver selv i etterordet til boka:

«Det var med stor respekt og ydmykhet jeg gikk inn i dette prosjektet med å illustrere diktene. Hans Børli har lært meg å se og føle skogen, og i all beskjedenhet håper jeg at vi sammen med hver vår uttrykksform, han med ord og jeg med bilder, gir Børli – diktene en ny dimensjon

For egen del vil jeg legge til at han har lykkes med sine intensjoner og gir nettopp  «diktene en ny dimensjon». Et praktverk av ei bok!

Jørn vil ta oss med inn i arbeidet med boka, vise bilder og fortelle hvordan han har arbeidet med dikt og bilder.

Dette er et samarbeidsprosjekt med Solør Fotoklubb og  Åsnes Folkebibliotek og arrangementet er i bibliotekets lokaler på

Flisa torsdag 12. desember kl 19.00.

Arrangementet er åpent for alle. Billett er gratis for medlemmer i Solør Fotoklubb. Andre betaler kr 100.-

 

Novembermøte 2019

Velkommen til vårt novembermøte. Tema i konkurransen «Månedens bilde» er » Et musikkstykke». Det er også innlevering til Årets bilde med inntil fem bilder. Fritt motiv.

Kveldens foredragsholder er naturfotograf Pål Brenne. Du kan se mer av Påls bilder på hans hjemmeside http://www.brennefoto.com/

Velkommen!

Pål Brenne

Medlemsmøte april 2019

Bjørg Lund-Vang som ble årets fotograf i fjor hadde en engasjerende billedvisning. Som vi vet er hun en eminent naturfotograf og viste mange bilder av bjørn, ulv og andre dyr. Noen fra Finland og noen fra Haukåsen. Hun avsluttet med en tonesatt collage. 

Tema for Månedens bilde var «Blått»og det var 27 innleverte bidrag. Konkurransen ble vunnet av Laila og Svein. Laila fikk til og med delt førsteplassen med seg selv!

 

Det blir Stockholmstur med besøk på Fotografiska Museet weekenden 24. – 26. mai. 6 glade deltagere tar tog fra Kongsvinger tidlig fredag morgen og vi håper å få Juliana Wiklund som guide på Fotografiska.

Sommeren står for døren og vi møtes igjen i august. Bruk sommeren til å ta mange gode kalenderbilder!